Yeni salgın paniği Batı Nil Virüsü... Sağlık Bakanlığı uyardı: Bunlara dikkat!

* Kaynak yerinde kontrol edilirse, durgun su olmazsa sivrisinekler üreyemez. Bu sebeple ilk yapılması gereken kaynakların azaltılması ve yok edilmesi olmalı. Sonbaharda havuzlar artık kullanılmadığında üstü bir örtü ile kapatılmalı. İçlerinde su birikmesi engellenmeli. Bahçe civarında kalıcı su birikintilerinin olmamasına dikkat edilmeli.

* Kovalar, çeşme yalakları gibi yerlerde su birikimine izin vermeyin. Mevcut olanların suyu 2-3 günde bir değiştirilmeli. Çünkü sivrisinekler küçük miktardaki durgun su birikintilerine bile yumurta bırakırlar. Bırakılan yarım kova sudan binlerce sivrisinek çıkabilir.

* Sivrisinek sokmasından korunmak için uzun kollu gömlek ve pantolon gibi vücutta açık yer kalmayacak şekilde mümkün olduğunca kapalı kıyafetlerin giyilmesi tercih edilmeli. Bebek ve çocuklara da kollarını ve bacaklarını örten giysiler giydirilmeli.

* Konaklamak ve dinlenmek amacıyla kliması olan kapalı yerlerde veya kapı ve pencerelerinde sineklik olan yerlerde kalınmalı. Eğer dışarıda kalınıyorsa cibinlik kullanılması öneriliyor.

* Sivrisinekler üzerine itici bir etkisi olması sebebiyle evlerde ve teraslarda sarı renkli ampuller kullanılmalı.

Merkez'in kararı bankaları etkiledi mi? İşte mevduat faizlerinde son durum 10 soruda enflasyon muhasebesi Tanesi 150 lira, bedava dağıttı! Kapış kapış gitti 1 milyon TL'nin altında elektrikli model var mı? Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor