Türkiye Tek Yürek: Ortak canlı yayında rekor bağış

Ortak yayına bağlanan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türk milletinin güçlü bir millet olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu kardeşlik ruhuyla inşallah yaralarımızı saracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak depremin yaşandığı ilk andan itibaren binlerce kadın ve erkek görevlimizle, 600 civarında tır dolusu insani yardım malzemesiyle 500'ü aşkın hizmet aracımızla arama-kurtarma ekiplerimizle milletimizin yanındayız. Geçen hafta cuma günü bir kampanya yaptık. Bu kampanyamızda 310 milyonluk nakdi bir yardım oluştu ve AFAD'a aktarıyoruz bu yardımı. Türkiye Diyanet Vakfımız şu ana kadar 400 milyon lira harcadı. Ayrıca üç maaşımı da bağışlıyorum."

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, yayına Almanya’dan katıldığını belirterek, "Buradaki hayırseverlerimiz çok kısa sürede DİTİB'e olan güvenleriyle 25 milyon avro topladı. Diyanet Vakfımızla birlikte çalışıyoruz. Bu paranın 20 milyonunu Diyanet Vakfına havale etmiş durumdayız. Bu akşam da programda 1 milyon avro bağışlamak istiyoruz." dedi.

Bakanlık gıda dolandırıcılarını ifşa etti, işte tam liste 4 EKİM 2024 CUMA YAYIN AKIŞI: Bu akşam hangi diziler var?