Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 8 noktada yangın devam ediyor, yerleşim yerleri tehdit altında

Belediye Başkanı Cemil Tugay: Yangın durdurulamıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'la birlikte Urla İlçesi Küçükbahçe Mahallesi'nde meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmalarını inceledi.

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Cemil Tugay, "Yangının akşam üzeri saat 18.00 civarı yüksek gerilim hattından başladığını söylüyor arkadaşlarımız. Şu saatlerde çok sert yoğun rüzgarla birlikte durdurulamıyor. Biraz aşağıda bir koy var. O koyda bir site var. Gelince koyu ve İltur sitesi. 85 ev var. Onları boşaltmış durumda arkadaşlarımız ve itfaiye amirlerimiz orayı güvene aldılar. Yani bu yangının siteye ulaşmaması için onlar o bölgede önlemi aldılar. Bu sert rüzgârda bu yangın durdurulamıyor ne yazık ki. Şu anda devam ediyor. Meteorolojinin bildirdiğine göre sabah dört civarında rüzgar yavaşlayacak. Belki ondan sonra daha etkili müdahale yapılabilir epeyce sayıda itfaiye aracımız, tankerimiz burada. Yeni araçlarımız da yolda rüzgarın hafiflemesinden sonra etkili bir müdahaleyle söndürmeyi planlıyoruz. Maalesef kötü yangınlardan birini de bugün burada yaşıyoruz" dedi.

En ucuz SUV modelleri belli oldu: Marka marka model model SUV fiyatları İşte banka CEO'larının okuduğu okullar ve bölümler... 'İki deprem' bekliyorum dedi, hem büyüklük hem süre verdi Türkiye alevlerle mücadele ediyor