Son dakika: Meteoroloji'den İstanbul ve 13 il için sarı alarm! Saat verildi, kuvvetli geliyor

Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından kentte sağanak yağış etkili oldu. Meteoroloji yeni hava durumunda İstanbul ve 13 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. AKOM da sağanağın bugün öğle saatlerine kadar etkili olacağını bildirdi. Yağışların Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce'de kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Temmuz'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji, İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. 

Son tahminlere göre kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale hariç), Ege (İzmir ve Aydın hariç), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş’ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yağışların; Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevreleri yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Mevduat faizinde düşüş sona erdi: En fazla getiri sağlayan banka belli oldu Meteoroloji'den İstanbul ve 13 il için sarı alarm! Citroen'den kredi kampanyası!