Prof. Dr. Sözbilir, 5'lik deprem sonrası 'fayın güneyi kırıldı' diyerek uyardı: 3 fayı işaret etti

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin derinliğini 7 kilometre olarak duyururken herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Kahramanmaraş depremi Adana, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa'dan da hissedildi. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin artçı olabileceğini belirtse de önemli uyarılarda bulundu. Narlı Fayı'nın güney bölümünde 5 büyüklüğüne karşılık gelen bir kırılmanın gerçekleştiğini söyleyen Tüysüz, bundan sonraki kırılmaların gerçekleşebileceği fayları sıraladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.31'da merkez üssü Pazarcık olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenirken, deprem Gaziantep, Adana ve Osmaniye'den de hissedildi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş'taki depremi değerlendirdi ve uyarılarda bulundu.

İkinci el otomobil için tarih verildi! İşte fiyata göre en çok talep gören modeller Sosyal güvenlik sistemi de masada: Kıdem tazminatı tartışması sürecek 5 büyüklüğündeki deprem sonrası 'fayın güneyi kırıldı' diyerek uyardı