Kurtuluşa giden yolu Atatürk'ün el yazısı hatıra ve notları aydınlatıyor

Mustafa Kemal Paşa teşkilatlanma konusunda illere gönderdiği yazılara ilişkin olarak, "3 Eylül'de henüz teşkilat yapılamamış olduğundan teessürümü Diyarbakır'a bildirdim." notu teşkilatlanma konusuna verdiği öneme dikkati çekiyor.

Notlarda ayrıca Ali Galip Bey ile ilgili yazılar da dikkati çekiyor. Mustafa Kemal Paşa, Ali Galip'in firarı ve firar sonrasında özellikle Elazığ ve Malatya'da yaşananlara ilişkin detaylar bulunuyor.

Mustafa Kemal Paşa'nın, Anadolu'da asayişi sağlamak için düzenli notlar aldığı da görülüyor. Mustafa Kemal Paşa, notlarında Anadolu'daki asayiş durumunu şöyle aktarıyor:

"Hars meselesi yalancı peygamber Bayburt civarında. Asayişsizlik hemen her tarafta baş gösterdi. Malatya'da (hapishane meselesi), Bilecik civarında Çerkez ve Arnavut çeteler Bursa'da. Sivas vilayetinde Aziziye'de çeteler. Konya vilayetinde Konya şimalinde Zıvarık köyü civarında. Mardin-Urfa cihetlerinde-Maraş'ta Kayseri'de. Ankara vilayetinde Keskin'de..."

Türkiye'de herkes zamlı maaş hesaplıyor: İşte en net tablo! Bedelli askerlik, kira, akaryakıt ve sigara... İşte zamlı rakamlar Citroen'den kredi kampanyası!