GSMA 2015’te en dikkat çeken teknolojiler

HTC One M9

Önceki yıllarda piyasaya çıkardığı üst seviye akıllı telefonlarla oldukça ses getiren HTC, One M9 ile de bu iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Tıpkı HTC One M8'de olduğu gibi 5 inç büyüklüğünde bir ekranla gelen M9, 1080p çözünürlüğe sahip. Qualcomm 8 çekirdekli, 2.0 GHz Snapdragon 810 işlemciye sahip telefon, 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama seçeneğiyle geldi. Android’in en yeni sürümü olan Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip telefon, aynı zamanda HTC Sense arayüzü ile birlikte sunuldu. 4K video çekebilme özelliğine sahip cihazın, 4 MP UltraPixel ön kamerası ve Çift LED fl aşlı 20 MP arka kamerası mevcut. 2840 mAH batarya kapasitesi bulunan cihaz, 3G için 21 saat konuşma süresi ile lanse edildi. 9.61mm kalınlık ve 157 gram ağırlığa sahip cihazda Duo Camera olmaması ise en dikkat çekici noktalardan biri. HTC’nin Barcelona’daki tanıtımda ‘utopia in progress’ sloganıyla duyurduğu One M9, metal kasa tasarıma sahip.


Yeni geliştirilen Themes uygulamasıyla giriş ekranının görünümünün kişiselleştirilmesi için daha kolay bir yol sunulurken, uygulama ile bir arka plan resmi seçildiğinde simgelerin stili belirlenebiliyor ve arka plan resminitemel alan bir renk teması oluşturulabiliyor. HTC One M9, Nisan başı itibariyle Türkiye’de çift tonlu gümüş ve altın, tek tonlu kurşun gri renklerde temin edilebilecek.

HTC Re Grip

1.8 inçlik ekran ve 32×160 piksel çözünürlüğü olan bileklik sporcuları düşünülerek tasarlanmış. ekranda kat etilen mesafeyi ve yakılan kalorileri öğrenmek mümkün. Bileklik, darbelere ve su-toz gibi maddelere karşı dayanıklı. Cihaz Android ve iOS platformlarında çalışabilecek.

En yüksek emekli promosyonu veren banka belli oldu