ByteDance için son tarih 19 Ocak 2025! TikTok satılacak mı? ABD'de yasaklanacak mı?

ABD'de karar vericiler, Çinli ana firma ByteDance'e bağlı TikTok'u 'Amerikalı kullanıcıların bilgilerini gizlice Pekin yönetimine iletmekle' suçlarken, TikTok ise bunu reddediyor. Fakat ABD Kongresi'nin kabul ettiği bir tasarı, 24 Nisan 2024'te ABD Başkanı Biden tarafından imzalanarak yasalaştı; yasaya göre ByteDance, 270 gün içinde (19 Ocak 2025'e kadar) TikTok'u satmazsa uygulama ABD'de yasaklanacak. Gelin, ABD'nin Çin'le küresel rekabetinde yeni çarpışma alanı olan TikTok'a bir göz atalım...

Dünya genelinde yaklaşık 1,6 milyar, ABD'de ise yaklaşık 170 milyon kullanıcısı olan TikTok, ABD ile Çin arasındaki rekabetin yeni bir parçası olarak tartışılmaya devam ediyor.

ABD yönetiminin ocak ayında yasaklamaya hazırlandığı TikTok, Adalet Bakanlığı'na karşı açtığı davada ülkedeki varlığını sürdürebilmek için mücadele ederken, taraflar karşıt argümanlarıyla pozisyonlarını koruyor.  ABD'de karar vericiler ise Çinli ana firma ByteDance'e bağlı TikTok'u Amerikalı kullanıcıların bilgilerini gizlice Pekin yönetimine ilettiğine yönelik suçlamalarında ısrarını sürdürüyor.