7.5'lik deprem riski... Prof. Dr. Naci Görür'den 3 ilçe için uyarı: Kepçeyi vurarak yıkacaksın

Deprem bilimciler, İstanbul depremi beklenirken uyarılarını sürdürüyor. Marmara Bölgesi'ne 7.5 büyüklüğünde deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Naci Görür, Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar çevresinin havadan çekilen görüntüsünü yorumlayarak uyardı. Betona boğulan İstanbul’u yorumlayan Görür, “Binaları hiç acımadan kepçeyi vurarak yıkacaksın” dedi. Görür, dirençli kentler için 6 bileşeni sıraladı.

Deprem bilimciler olası İstanbul depremi için sürenin azaldığını söyleyerek her gün uyarı yapıyor. Prof. Dr. Naci Görür, 'İstanbul'u depreme hazırlayın' ifadeleriyle megakent için dirençli kentler çağrısını yineliyor. Kuzey Anadolu Fay hattının kuzey koluna dikkat çeken Görür, "Fay hattı kırılırsa 7.5 büyüklüğüne varan deprem olacak. Benim derdim, deprem dirençli yerleşik alanları oluşturalım" uyarısında bulundu.

Özellik ve konforda SUV'larla yarışıyor! Türkiye'nin en çok satan pikapları belli oldu Icardi’nin 52 milyon liralık süper lüks oyuncağı Afrodisias antik kentinde yeni izler bulundu Mersin'de hasat mesaisi başladı