5 soruda asgari ücret süreci! Milyonlarca kişi asgari ücret zammına ilişkin kararı bekliyor

Asgari ücret 2023 yılı için ilk toplantı 7 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 14 Aralık'ta gerçekleştirildi. 20 Aralık'ta üçüncü kez toplanması beklenen kurulun varacağı sonuç merakla beklenirken vatandaşların kafasında süreçle ve asgari ücretin nasıl belirlendiği ile ilgili sorular oluştu. İşte üçüncü kez yapılacak toplantının detayları ve kafalardaki soruların cevapları...

Yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını 20 Aralık'ta saat 14.00'te gerçekleştirecek.

Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave verilerin görüşüleceği toplantıda, işçi ve işveren tarafı rakamlar üzerinden pazarlık edecek. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının bu toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

Öte yandan, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulunun, komisyon toplantısından önce asgari ücret gündemiyle toplanıp, değerlendirmelerde bulunacağı öğrenildi.

'Ne kadar emekli maaşı alırım': İşte kök maaş hesaplaması A101 markette bu haftaya özel indirimler neler?