Yeşil pasaport uygulaması genişletilecek mi? Bakan Bolat’tan 'son dakika' açıklaması

Son dakika haberi... Son yıllarda yaşanan vize sorunları nedeniyle yeşil pasaport isteyen meslek grubu sayısı giderek artıyor. Milletvekilleri Meclis'e önerge üstüne önerge veriyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son dönemde yeşil pasaportun kapsamının genişletileceği iddialarına yönelik açıklama yaptı. Bakan Bolat "Uygulamayı genişletmiyoruz" diyerek yeşil pasaport tartışmalarına son noktayı koydu. Bakan Bolat, ''Yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız'' dedi.

Yeşil pasaport, resmi adıyla ‘hususi damgalı pasaport’ genel olarak bazı kamu görevlilerine ve eski bürokratlara veriliyor. Ancak son dönemde yaşanan vize sıkıntısı nedeniyle pek çok meslek grubu yeşil pasaport talebinde bulunuyor. Konuya ilişkin Meclis’e verilen kanun teklifi sayısı ise 19’a yükseldi. 

Yeşil pasaport uygulaması genişletilecek mi? Bakan Bolat’tan 'son dakika' açıklaması İstanbul'da servis ücretleri cep yakıyor! Veliler çareyi 'korsan'da ya da 'komşu'da buluyor Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku! İstanbul için uyarılar art arda geldi: Sağanak ne kadar sürecek? Tarifsiz acı! Aynı gün hem annesini hem ablasını kaybetti