Türkiye'de pasaport ücretleri uçtu: İşte dünyadaki pasaport harç ücretleri

Türkiye’de bir emekli, maaşının yüzde 65’ini, asgari ücretli ise yarısını pasaporta yatırıyor. Pasaport harçları Türkiye’de, defter parası ile birlikte 3 yıl ve daha üzeri pasaportlar için 8 bin 623 TL olarak uygulanıyor. İşte ülke ülke pasaport harçları...

 Pasaport harçları Türkiye’de, defter parası ile birlikte 3 yıl ve daha üzeri pasaportlar için 8 bin 623 TL (yaklaşık 229 Euro) olarak uygulanıyor. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre aynı pasaport, yurt dışında yaşayan bir Türk için ise tüm masraflarla birlikte (pasaport harcı, defter parası ve posta) 105 Euro. Yani Türkiye’de yaşayan bir kişi, yurt dışında yaşayan ve pasaportunu Türkiye konsolosluklarından alan Türk’ten iki kattan da fazla pasaport harcı ödüyor.

Türkiye'de pasaport ücretleri uçtu KYK 2024 YEDEK BAŞVURU TARİHİ: Yedek başvurular ne zaman, yeniden başvuru yapılacak mı? A101 5 EYLÜL 2024 PERŞEMBE ALDIN ALDIN AKTÜEL İNDİRİMLERİ: 'Kaçırılmayacak Fırsatlar' 5 EYLÜL 2024 PERŞEMBE TV YAYIN AKIŞI: Bu akşam hangi diziler var?