Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi devreye giriyor: Emeklilerin gelirinin artırılması hedefleniyor

Milyonlarca emeklinin gelirinin artırılması için çalışmalar sürüyor. Hükümet, 2025'in 4'üncü çeyreğinde Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ni devreye alacak. Bir hesaplamaya göre çalışanın maaşından 500 TL kesildiği takdirde işverenden de 500 TL destek yatırılacak. Buna ek olarak devlet de katkı sağlayacak ve toplam tutar işçinin sözleşmesine aktarılacak. TES taslağında, işverenler her ay çalışanlara maaşlarının yüzde 8.33'ünü tazminat olarak ödeyecek. Bu tutar, çalışanın kişisel hesabında toplanacak ve emeklilikte kullanılacak.

Emekli vatandaşlara ek gelir imkânı oluşturacak yeni sistem üzerine çalışmalar devam ediyor. Ekonomide üç yıllık dönemi kapsayan yeni Orta Vadeli Programı'na (OVP) göre, Otomatik Katılım Sistemi'nin işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) kurulacak.

Hangi marka faizsiz kredi veriyor? İşte sonbahar kampanyaları.... Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi devreye giriyor "Örümcek Adam" Kırklareli'ne geldi Göbeklitepe semalarında sıcak hava balonu turları başladı