Muğla'da hedef, üretimi ve çeşitliliği artırmak

Talip Karataş, yıllardır kış için son turfanda patates üretimi yaptığını ifade etti. Karataş, "Bekçiler denizden 1500 metre yüksekte. Bu nedenle havası ve suyu sert. Yüksek rakımda yetişen patatesin hem lezzeti, aroması güzel hem de depolara girdikten sonra raf ömrü çok uzun. Depoda yaklaşık 8-9 ay bu ürün kalabiliyor. İyi verim aldığımız dönemde dönümüne 5-6 ton ürün alabiliyoruz. Bu sene fiyatlar da çok iyi." dedi.

Çiftçi Şevket Ertuğrul da yetiştirdikleri patatesin yemek ve kızartmada aranan bir ürün olduğunu dile getirdi. Ürünü tarlada sattıklarını ve fiyatın istenilen düzeyde olduğunu belirten Ertuğrul, tohum desteğinin devam etmesini istedi.

Türkiye'de de revaçta! En çok satan SUV modelleri belli oldu Meclis yoğun döneme başlayacak: Emekli, memur, esnaf ve işçiyi ilgilendiriyor Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku! İstanbul'da servis ücretleri cep yakıyor! Veliler çareyi 'korsan'da ya da 'komşu'da buluyor Tarifsiz acı! Aynı gün hem annesini hem ablasını kaybetti