MEVDUAT FAİZİNDE SON DURUM: En yüksek faizi veren banka belli oldu... İşte 1 milyon TL'nin getirisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB), mevduat faizinde son haftalarda yaşanan gerileme sonrası yeni adımlar geldi. Parasal aktarım mekanizmasını desteklemek amacıyla zorunlu karşılık uygulamasında değişikliğe gidildi ve mevduat faizlerinde ‘düşüşe izin yok’ mesajı verildi. TCMB, bankaların mevduata uyguladığı ortalama faizi düzenli olarak açıkladı. Mevduat faizi, 23 Ağustos haftasında da yüzde 59.04 seviyesine geriledi. Peki, Merkez Bankası'nın kararı sonrası bankaların mevduat faizinde son durum ne? 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu?

Mevduat faizlerindeki son durum en fazla faiz veren banka da yatırımını değerlendirmek isteyenlere tarafından araştırılıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan geçtiğimiz günlerde TL mevduatı destekleyici yeni adımlar geldi. parasal aktarım mekanizmasını desteklemek amacıyla zorunlu karşılık uygulamasında değişikliğe gidildi. Hürriyet'in haberine göre TCMB, bir süredir piyasada düşüş eğilimine giren TL mevduat faizlerini yeniden yükseltmek istedi ve mevduat faizinde ‘düşüşe izin yok’ mesajı verdi.

Tanesi 150 lira, bedava dağıttı! Kapış kapış gitti Emeklilik sistemi değişiyor mu? AK Parti'den milyonları ilgilendiren açıklama En yüksek faizi veren banka belli oldu: İşte 1 milyon TL'nin getirisi