Libya Merkez Bankası'nda neler yaşanıyor? Kriz nasıl sona erecek!

BM'nin müzakerelerinden bir çözüm çıkar mı?

UNSMIL, 3 Eylül'de ilgili taraflar arasında Merkez Bankası krizinin çözümüne yönelik ilk tur müzakerelerin yapıldığını duyurdu. UNSMIL'in Trablus'taki merkezinde Temsilciler Meclisi ve Devlet Yüksek Konseyi temsilcileri ile Başkanlık Konseyi temsilcileri arasında ayrı ayrı görüşmelere ev sahipliği yaptığı belirtildi. Açıklamada katılımcıların, Merkez Bankası krizini çözümünün yolları konusunda önemli fikir birliğine vardıkları kaydedildi.

Merkez Bankası krizinin çözümüne yönelik müzakerelerin sonuncusu ise 12 Eylül'de yapıldı ancak sonuç alınamadı. UNSMIL'den yapılan açıklamada, "Temsilciler Meclisi ve Devlet Yüksek Konseyi'nin Merkez Bankası krizi konusunda nihai bir anlaşmaya varamamasını üzüntüyle karşılıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, müzakerelerin devam edeceği ve kapsamlı diyalogun Libya'yı sürdürülebilir barış ve istikrara çıkarmanın tek yolu olduğuna vurgu yapıldı. Tarafların yaklaşık bir aydır nihai çözüme ulaşamadığı krizin BM girişimiyle çözümle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı konusu ise hala belirsizliğini koruyor.

13 EYLÜL 2024 CUMA TV YAYIN AKIŞI: Bu akşam hangi diziler var? En uygun faizi veren banka belli oldu: İşte 100 bin TL'nin geri ödemesi Apple'dan iPhone 16 ve Apple Intelligence'a özel video Cilo Dağı'nda keşfetti, kilogramını 3 bin TL'den satıyor Libya Merkez Bankası'nda neler yaşanıyor? Kriz nasıl sona erecek!