Libya Merkez Bankası'nda neler yaşanıyor? Kriz nasıl sona erecek!

Libya'nın petrol ihracının durdurulmasının krizle ilişkisi ne?

Merkez Bankası krizi, Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi'nin atadığı Hammad hükümetinin aldığı bir kararla, petrol ve ekonomi sahasına taşındı. Libya'nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Hammad, Başkanlık Konseyi tarafından görevlendirilen yeni Merkez Bankası yönetiminin, Trablus'taki Merkez Bankası'na "baskın" düzenlediğini ileri sürerek, "Başkanlık Konseyi'nin ülkedeki en önemli finans kurumunu yasa dışı şekilde kontrol etmeyi amaçladığını" iddia etti.

Hammad, Merkez Bankası'na "müdahalenin, devletin tüm mali işlemlerinin tamamen durmasına yol açtığını" savunarak, yaşananlar nedeniyle tüm petrol sahaları, limanlar ve kurumlarda "mücbir sebep" ilan ettiğini ve bir sonraki duyuruya kadar petrol üretim ve ihracatının durdurulması kararı aldığını açıkladı.

UBH Başbakanı Dibeybe ise doğudaki hükümetin bu kararının ardından, Petrol ve Doğalgaz Bakanı Halife Abdussadık ile bir araya geldi. Dibeybe, petrol sahalarının durumunun izlenmesi ve bunların "sahte bahanelerle" kapatılmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

En uygun faizi veren banka belli oldu: İşte 100 bin TL'nin geri ödemesi 13 EYLÜL 2024 CUMA TV YAYIN AKIŞI: Bu akşam hangi diziler var? Apple'dan iPhone 16 ve Apple Intelligence'a özel video Cilo Dağı'nda keşfetti, kilogramını 3 bin TL'den satıyor Libya Merkez Bankası'nda neler yaşanıyor? Kriz nasıl sona erecek!