İstanbul'da okul servisi ücretleri cep yakıyor! Veliler çareyi 'korsan'da ya da 'komşu'da buluyor

Okulların açılmasına sayılı gün kaldı. Yaklaşık 19 milyon öğrenci 9 Eylül'de ders başı yapacak. Okulöncesi ve birinci sınıflar için uyum süreci ise 2 Eylül'de başlayacak. Hâl böyle olunca milyonlarca veli okul servisi arayışında. İstanbul'da servis ücretleri cep yakıyor. Bazı servis şirketleri ve okullar, İBB UKOME'nin belirlediği fiyat tarifesini hiçe sayarak yüzde 100'e varan artışlar yaptı. Velilerden 3,8 kilometre için yıllık 60 bin TL talep ediliyor. 180 gün okula giden bir öğrencinin günlük ulaşım harcaması 333 TL oluyor. Bu nedenle veliler çareyi 'komşu turizm' gibi seçeneklerde arıyor.

Okullar açılıyor, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci için ders zili 9 Eylül’de çalacak. Okulöncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri bir hafta önce 2 Eylül’de uyum programına başlayacak. 

Türkiye'de de revaçta! En çok satan SUV modelleri belli oldu Meclis yoğun döneme başlayacak: Emekli, memur, esnaf ve işçiyi ilgilendiriyor Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da servis ücretleri cep yakıyor! Veliler çareyi 'korsan'da ya da 'komşu'da buluyor Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku! Yeşil pasaport uygulaması genişletilecek mi? Bakan Bolat’tan 'son dakika' açıklaması