İşlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesinde tüm detaylar belli oldu: İşte merak edilenler...

Kiralama işleminde kimlere öncelik tanınacak?

Kiralama öncelikli olarak, kiraya verilecek tarım arazisinin bulunduğu yerleşim yerinde ikamet edenlere, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına yapılacak. Öncelikli gruplardan birden fazla istekli çıkması halinde en yüksek teklifi verene, öncelikli gruplardan istekli çıkmaması halinde ise diğer isteklilerden en yüksek teklifi verene kiralama yapılacak.

Kira bedelleri kime ödenecek?

Kira bedeli arazi sahibine ödenecek.​​​​​​​ Arazi maliklerine veya hak sahiplerine ulaşılamaması halinde, kira bedelleri bakanlıkça belirlenecek bir kamu bankasında araziye özgülenerek açılacak üçer aylık vadeli hesapta nemalandırılacak. Mülkiyeti ihtilaflı tarım arazilerinde ihtilafın giderilmesi halinde biriken kira geliri, hak sahiplerine payları oranında dağıtılacak.

Araziler bir sonraki yıl da kiraya verilecek mi?

Kiralama sezonu içerisinde, kiralanan tarım arazilerinin maliklerinden herhangi biri tarafından bir sonraki sezonda üretim yapacağına dair bir başvuru yapılmaması durumunda bu araziler üst üste iki yıl işlenmeyen tarım arazileri listesine eklenecek.

Emsal olarak kullanılacak tarım arazisinin belirlenmesinde akrabalar ve hissedarlar arası kiralama, sosyal nedenlerle kiralamalar gibi özel amacı olan kiralama bedellerinin piyasa koşullarını temsil kabiliyetlerine dikkat edilecek.

Kiracılar desteklerden yararlanabilecek mi?

Kiralanan tarım arazileri bakanlıkça belirlenen kayıt sistemlerine kaydedilecek ve kiracılar bu arazilerle ilgili tarımsal desteklerden yararlandırılacak.

14 EYLÜL 2024 CUMARTESİ TV YAYIN AKIŞI: Bu akşam hangi diziler var? İşlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesinde tüm detaylar belli oldu Emekli maaşlarına zam ne kadar olacak? İşte yeni oran İşte takım takım Süper Lig'deki tüm transferler... Bugün kandil mi 14 Eylül: Bugün hangi kandil? İşte kısa, anlamlı, resimli Mevlit Kandili mesajları