Geçtiğimiz hafta neler oldu? İşte 10 başlıkta öne çıkanlar

 Avrupa borsaları Fed’i kutlarken; İlk büyük gevşeme İsviçre’den

Avrupa borsaları, Fed yetkililerinin bu yıl faiz oranlarını hala 75 bp  düşürmeyi beklediklerini belirterek küresel piyasalarda bir yükselişi tetiklemesinin ardından Wall Street'in yükselişini takiben Perşembe günü erken işlemlerde yükseldi. 

Bölge genelindeki Stoxx Europe 600 endeksi, açılış zilinden kısa bir süre sonra yüzde 0,8 yükselerek yeni bir rekora imza attı. Fransa'nın Cac 40 ve Almanya'nın Dax endeksleri de tüm zamanların en yüksek seviyelerine tırmandı. 

Euro Bölgesi devlet tahvilleri, Fed'in son açıklamasının yatırımcıların faiz indirimlerine olan güvenini artırmasıyla değer kazandı. 

Diğer taraftan İsviçre Merkez Bankası Perşembe günü faiz oranlarında sürpriz bir indirim yaptığını duyurdu; bu, politika yapıcıların düşen enflasyona olan güveninin bir işaretiydi. 

SNB manşet faiz oranını 25 baz puan düşürerek yüzde 1,5'e düşürdü ve bu da onu batı merkez bankaları arasında aykırı bir değer haline getirdi. Avrupa Merkez Bankası gibi diğerleri hâlâ enflasyon konusunda endişeli ve son kararlarında faiz oranlarını sabit tuttu.

İsviçre frangı, bu hamlenin ardından ABD doları karşısında yüzde 1,2 düştü. 

TOGG'un sedan modeli T10F ilk kez halka sergilendi 3 EKİM 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI: Bu akşam hangi diziler var? (UEFA Avrupa Ligi maçları saat kaçta?)