Geçtiğimiz hafta neler oldu? İşte 10 başlıkta öne çıkanlar

İngiltere merkez bankası işler doğru gidiyor mesajı verdi

Enflasyonun düştüğüne dair kanıtların artması üzerine İngiltere Merkez Bankası art arda beşinci toplantısında faiz oranlarını yüzde 5,25'te sabit tuttu.

Piyasa beklentileriyle uyumlu olan karar, ABD Merkez Bankası'nın da faiz oranlarını sabit tutmasından bir gün sonra geldi.

Enflasyon Şubat ayında yüzde 3,4 ile 2021'den bu yana en düşük seviyeye gerilemişti. Hükümetin enflasyon hedefi ise yüzde 2.

İngiltere Merkez Bankası, enflasyondaki sert düşüşün ardından faiz oranlarını düşürmeye yaklaştığının sinyalini verirken, politika komitesi borçlanmanın resmi maliyetini yüzde 5,25 olarak belirledi.

Andrew Bailey, yetkililerin kilit faiz oranını 16 yılın en yüksek seviyesinde tuttuğu Para Politikası Komitesi'nin son toplantısının ardından İngiltere'de enflasyon konusunda işlerin "doğru yönde ilerlediğini" söyledi. Daha önce faiz oranlarının yükseltilmesi çağrısında bulunan iki üye taleplerini geri çekerek, bunun yerine çoğunluk ile faiz oranlarının değişmemesi yönünde oy kullandı.

Toplantının ardından Bailey, "Son haftalarda enflasyonun düştüğüne dair cesaret verici işaretler gördük" dedi. Henüz faiz oranlarını indirebilecek noktada değiliz ancak işler doğru yönde ilerliyor."

3 EKİM 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI: Bu akşam hangi diziler var? (UEFA Avrupa Ligi maçları saat kaçta?)