Geçtiğimiz hafta neler oldu? İşte 10 başlıkta öne çıkanlar

Haftadan kalanlar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyonist yeni vergi olmayacak, KDV, yeni kurumlar vergisi olmayacak" açıklamasında bulundu.

Petrol fiyatları, Çin'den gelen makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gelmesi ve Ukrayna'nın Rus rafinerilerine yönelik saldırılarının jeopolitik riskleri artırmasıyla bir ayın en büyük haftalık yükselişinin ardından yükseldi.

Kakao fiyatları arz endişeleriyle 3 aydan kısa bir sürede beri ikiye katladı.

Türkiye’nin net uluslararası yatırım pozisyonu açığı 2023 yıl sonunda 284,7 milyar dolarken 2024 Ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, THY'nin kredi notunu yükseltirken, not görünümü 'durağan' olarak teyit etti.

Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı seçildi. Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle yapılan seçimde yeni başkan Kadir Özkaya oldu.

Akaryakıt fiyatlarına zam geldi.

BDDK elektrikli araçlar için taşıt kredilerinde sınırları değiştirdi.

 Bank of America, TCMB'nin  yılın geri kalında bir faiz artırımı yapmasının çok olası görünmediğini belirtti ve politika faizinin yıl sonuna kadar 250 baz puan indirmesini beklediklerini açıkladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Yardımcısı Jürgen Rigterink'in 24 Mart'ta Türkiye'ye dört günlük ziyarette bulunacağı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan başta olmak üzere üst düzey görüşmeler yapacağı ve deprem bölgesine gideceği duyuruldu.

GYODER: Konut satışları 2023 son çeyreğinde yüzde 24 geriledi

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne aday olarak gösterdiği Lütfü Savaş, bugün bir etkinlikte sahnedeyken saldırıya uğradı.

Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Mart 2024

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Mart ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe %1,5 oranında artarak 120,4 değerini, perakende ticaret sektöründe %1,0 oranında azalarak 113,3 değerini ve inşaat sektöründe %3,6 oranında azalarak 88,6 değerini aldı.

TOGG'un sedan modeli T10F ilk kez halka sergilendi 3 EKİM 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI: Bu akşam hangi diziler var? (UEFA Avrupa Ligi maçları ne zaman?)