ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI 2024: Asgari ücrete ara zamda yeni senaryo: Ara zam ne zaman yapılacak?

CHP'li Karatepe ve Bakan Şimşek'in görüşmesindeki asgari ücrete zam ve emekliye refah payı gündeme gelecek. CHP’li Karatepe, Şimşek ile yapacakları görüşmeye ilişkin şunları kaydetmişti:

“Enflasyonla mücadele edilmesi için vatandaşın yoksullaştırılmasını amaç edinmiş bir iktidar var. ‘Asgari ücrete artış yapmayacağız, emekli aylıklarındaki artışı sınırlı tutacağız’ gibi açıklamalar yapıyorlar. Asgari ücretin artırılmaması enflasyonla mücadele aracı olarak görülüyor. Biz yoksullaştırıcı ekonomi politikalarının karşısında olduğumuzu ifade edeceğiz. Temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğinini söyleyeceğiz. Bugün asgari ücret mayıs ayı verileriyle bile açlık sınırının 2 bin lira altında kalıyor. Yılın geri kalan kısmında aynı asgari ücret seviyesiyle geçinilemeyeceğini söyleyeceğiz.” 

Emekli maaşlarını gündeme getireceğini belirten Karatepe, “Enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması gerektiğini söyleyeceğiz” demişti.

Türkiye'de herkes zamlı maaş hesaplıyor: İşte en net tablo! Bedelli askerlik, kira, akaryakıt ve sigara... İşte zamlı rakamlar Citroen'den kredi kampanyası!