Piyasalarda ralli sürüyor

Yurtiçi piyasalar, son günlerde yaşadığı toparlanmayı Fed'in yarattığı global etkiyle dün de sürdürdü.

Abone ol

Fitch'in not indiriminin geride kalmasıyla birlikte Türkiye piyasalarının önemli bir rahatlama ve bunun sonrasında toparlanma dikkat çekiyor.

Önceki gün 86.847 puan ile 20 ayın en yüksek kapanışını gerçekleştiren Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, dün ABD Merkez Bankası'in (Fed) yarattığı global etki ve gerileyen yurt içi tahvil faizlerinin de desteğiyle 87.975 puana kadar çıktı. Endeks, bu seviyenin görülmesinden sonra gelen kâr satışlarını 87.000 seviyelerinde karşıladı ve günü 546 puan artışla 87.394 puandan tamamladı. Hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 0,63 oranında değer kazandı.

Dolarda 3 haftanın en düşüğüne indi

Trump etkisiyle gerileyen dolar endeksi Fed sonrası da bu hareketini sürdürüyor. Dolar endeksindeki gerilemeye bağlı olarak gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kazanırken, TL de bu harekete paralel dün 3.7190'a kadar çekilerek son 3 haftanın en düşük seviyesini gördü. Kur piyasaların kapanış saatleri itibariyle 3,7320 seviyelerinde hareket ediyor.

Analistler, dolar endeksindeki gerilemenin sürmesi halinde başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik risk alma iştahının artıracağından dolayı endekste yükselişler beklenebileceğini ifade ediyor. Ancak endeksin çok kısa bir sürede 87 bin seviyelerinin üzerine kadar gelmesiyle endekste kısa vadede kar satışları beklenebileceği uyarısı yapılıyor.

Fed faizlere dokunmadı

Fed, önceki gün akşamki faiz toplantısında piyasalarda beklendiği gibi faizleri sabit tutarken faiz artırımlarına ilişkin bir ipucu vermedi.

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'