Piyasalar, Fed öncesinde iyimserliği sürdürdü

Güne sınırlı da olsa yükselerek başlayan dolar, bu hareketi sürdüremeyerek düşüşe geçti ve 3.76'nın altına indi. Kur, sonrasında yeniden 3.77'nin üzerine çıktı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump ve bürokratlarının güçlü dolar politikasından hoşnut olmadıkları mesajları ile gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel yönünü aşağı çeviren dolar/TL, daha sonra açıklanan güçlü ABD özel sektör istihdam verileriyle yeniden yükselişe geçti.

Sabah açılışın ardından bir miktar yükselerek 3,80 seviyelerine dayanan dolar/TL, yukarı yönlü hareketini devam ettiremeyerek 3,76 seviyesinin altına indi.

3.7589'u gören kur, tekrar yönünü yukarı çevirdi ve piyasaların kapanış saatleri itibariyle 3.7740 seviyesinde hareket ediyor. 

Borsada yükseliş sürüyor

Hafta başındaki sert yükseliş sonrası iki gündür dar bantta hareketini sürdüren Borsa İstanbul, güne hafif alıcılı başlangıç yaptı. Sabah sıkışık seyir izleyerek günün ilk yarısını yüzde 0,08 yükselişle 86.376 seviyesinden kapatan BİST 100 endeksi, ikinci seans kazanımlarını artırdı. Endeks, günü 552 puan artışla 86.847 seviyesinde kapattı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0,64 oranında değer kazandı.

Yurtiçi tahvil faizlerinde sınırlı gevşeme eğilimi devam ediyor.

Fed bekleniyor

Bugün piyasalardaki en önemli gündem maddesi Fed'in akşamki faiz kararı olarak öne çıkıyor.

Genel beklenti Fed'in faizleri sabit tutması yönünde.

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'