Kaplan: Kanıt görmeyi beklemeliyiz

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in gösterge faiz oranının 'doğal' seviyeye giderek yaklaştığını söyledi.

Abone ol

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in gösterge faiz oranının  'doğal' seviyeye giderek yaklaştığına işaret ederek, Fed'in para politikasını yeniden sıkılaştırmadan önce enflasyonun yükseleceğine dair daha fazla kanıt görmeyi sabırlı şekilde beklemesi gerektiğini söyledi.

Kaplan, "Enflasyon hedefimize ulaşma yolunda ilerlemekte olduğumuza dair daha fazla kanıt görmek istiyorum. Faiz artırımı konusunda sabırlı olmalıyız çünkü 'doğal faiz' oranı yüzde 2'ye yüzde 3'den daha yakın" diye konuştu.

Enflasyondaki zayıflık nedeniyle faiz artırımlarına şu an için ara verilmesi gerektiğini belirten Kaplan, Fed'in 4,2 trilyon dolar büyüklüğündeki tahvil portföyünü azaltmaya başlamak için takvim "yakında" belirleyeceğini de ifade etti.

"Faiz artırımları ertelenmeli"

fed
RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur Hava ve enerjide yüzde 60 tasarrufla yılda 714 ton emisyon azaltacak İnşaat malzemesi endeksinde düşüş