İMKB bu hafta yerinde saydı

Bugünkü kapanışını 51 puan artışla 58.872 puandan yapan Ulusal-100 Endeks, haftalık bazda yüzde 0.24 değer yitirdi.

Abone ol





İSTANBUL - Şirket bilançoları ve dış piyasadaki volatil görünümün izlendiği İMKB'de hafta yatay görünümle kapandı. Kapanışını 51 puan artışla 58.872 puandan yapan Ulusal-100 Endeks, haftalık bazda yüzde 0.24 değer yitirdi.

Hafta başından bu yana Fransa ve Yunanistan seçim sonuçları etkisinde değer kaybeden küresel piyasalarda tepki denemeleri sınırlı zayıf kaldı. Yunanistan'daki siyasi belirsizlik, İspanya'da bankacılık sektörüne ilişkin soru işaretleri, JPMorgan’ın hayal kırıklığı yaratan 2 milyar dolarlık zararı, Çin'den gelen verilerin yarattığı olumsuz algı piyasaları dalgalandıran gelişmeler oldu.

Yurtiçinde ise bu sabah açıklanan cari işlemler açığı piyasa beklentilerine yakın geldi. Mart ayında 6.1 milyar dolar olan cari işlemler açığı, ilk çeyrekte 5.4 milyar dolar azalarak 16.2 milyar dolara geriledi.

Açılışını 374 puan düşüşle 58.446 puan seviyesinden yapan Ulusal-100 Endeks, bugün 58.376 – 58.886 aralığında hareket etti. Borsa günü 51 puan artışla 58.872 puandan kapatırken, 1.96 milyar TL işlem hacmi kaydedildi.

Döviz piyasasında ise TCMB'nin ek sıkılaştırma ile ortalama fonlamayı çift hanede tutması TL'yi desteklemeye devam etti. Miktar yöntemi ile repo ihalesi açmayan TCMB bugün de istisnai gün ilan etti. Gün sonunda bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.7820/1.7845 TL düzeyinde işlem görürken, kapalıçarşıda dolar 1.7870 liradan, euro 2.3110 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında sabah yüzde 9.57'yi test eden gösterge faiz yüzde pazartesi valörlü son işlemlerde yüzde 9.51 seviyesinde yer aldı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır