Finans Zirvesi için nefesler tutuldu

İstanbul Finans Zirvesi 6-7 Eylül’de yapılacak.

Abone ol

Küresel ekonomik risklerin yanı sıra çok özel bir dönemden geçmekte olan Türkiye için özel bir önem taşıyan 7. İstanbul Finans Zirvesi İFS’16 bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı himayelerinde 6-7 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Zirvenin Genel Koordinatörü Ömer Faruk Ünal, olağanüstü koşullarda demokrasisine sahip çıkan Türkiye’nin tüm dünyaya birlikte neleri başarabileceğini gösterdiğini belirterek, “Şimdi Atatürk’ün yaptığı gibi hareket edeceğiz. Cephede sadece çatışmayı kazandık; ama asıl savaş ekonomide, eğitimde, bilimde… Çocuklarımızı eğitebilmek, bilim adamlarımızı yetiştirebilmek için kaynağa ihtiyacımız var. Zirvenin amacı bugünü kurtarmak değil, geleceği kurmak” dedi.

Ünal, zirvenin 2 gün boyunca küresel ölçekteki pek çok kurum ve kuruluşa fırsatlar sunacağını belirtti.

Jeopolitik Riskler ve Finans konulu zirvede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal konuşma yapacaklar.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Hazine Müsteşarı Osman Çelik’in de katılacağı zirvede Türkiye’den ve dünyadan pek çok değerli isim yer alacak. Litvanya Nexus Operations CEO’su Gintarė Narkevičiūtė, İslam Kalkınma Grubu Ülke Daimi Temsilcisi Saleh Jelassi, Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Özdil ve HSBC Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Horozoğlu, HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı da zirveye katılacak kişiler arasında yer alıyor.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde yaşanan farklı endişeler, bölgesel gerilimler altında küresel sermaye ve ticaret akışı, emtia ve finans piyasalarında ortak kırılganlıklar, kentleşme ve yeni şehirlerin finansmanı, teşvikler ve bölgesel yatırımlar gibi konular bu yılki zirvenin alt başlıkları arasında yer alacak.

Enflasyon muhasebe düzenlemesiyle ilgili geri adım yok, küçük rötuşlar masada Enflasyondan arındırılmış satışlar zayıf kaldı, ikinci 500’ün performansı düştü Makine üreticileri, vize sorununa çözüm istiyor Alman Master Builders MBT Tech'in % 51'ini aldı Tarımsal destekler üreticiyi memnun etmedi