Dolar, Powell öncesi yatay

Dolar kuru, Fed Başkanı Powell'ın konuşması öncesi yatay hareketle 3.79'un hemen altında.

Abone ol

Dolar/TL, Fed başkanı Powell'ın konuşmasının izleneceği güne yatay seyirle 3.79'un hemen altından başladı.

Saat 10:30'da dolar kuru 3.7880'de yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,20 yükselişle 4.6725 seviyesinden işlem gördü.

10 yıllık ABD tahvil faizi geçen hafta perşembe günü 2.957'ye tırmandıktan sonra dün 2.831'e kadar geriledi. ABD tahvil getirilerinde yaşanan sert yükselişin ardından gelen düşüş doları baskı altında bırakıyor.

Geçtiğimiz hafta boyunca 90 direnci üzerine ataklar yapsa da bu seviyede tutunmayı başaramayan dolar endeksi 89.70'te yer alıyor.

Uzmanlar, Fed Başkanı Powell'ın enflasyona ilişkin vereceği mesajların doların güçlenmesine neden olabileceği görüşünde. Powell'ın konuşmasını saat 18:00'da yapması bekleniyor ancak konuşma metni saat 16:30'da yayımlanacak.

Öte yandan Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles, dün yaptığı konuşmada, ülke ekonomisinin sürdürülebilir şekilde daha hızlı büyümesinin Fed'in politika faizini yukarı itebileceğini söyledi.

Büyümenin sürdürülebilir şekilde hızlanmasının, doğal faiz oranını yukarı itebileceğine işaret eden Quarles, "Eğer doğal faiz oranı yükselirse Fed'in politika faizini parasal desteğin azaltılmasına devam etmek için artırması gerektirecektir. Bu faiz artırımlarının daha güçlü büyüme ve iyileşen ekonomik koşullardan kaynaklandığını ve ekonomiyi yavaşlatma niyeti taşımadığını vurgulamak önem arz ediyor" dedi.

Dolar, Powell'ı temkinli bekliyor

Trump: Dünya Ticaret Örgütü bir felaket

ABD'de teknoloji hisseleri ralli yaptı

Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı! Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı