Seğmen Gıda, borsada işlem görmeye başladı: 'Piyasa değeri 5,3 milyar lira'

Borsa İstanbul'da bugün halka arz olan bir şirket daha işlem görmeye başladı. Yurtiçinden 2, yurtdışından 1,7 kat talep gelen Seğmen Gıda'nın halka arz büyüklüğü 1 milyar lira olurken, şirketin piyasa değeri 5 milyar lirayı aştı.

AA | Abone ol

Reçel, bal, helva başta olmak üzere birçok ürünü tüketiciyle buluşturan Seğmen Gıda paylarının halka arzında, yurt içi kurumsal yatırımcılardan 2,05 kat, yurt dışı kurumsal yatırımcılardan 1,69 kat talep geldi.

Toplam halka arz büyüklüğü ise 1 milyar lira olarak gerçekleşirken şirket, bugün itibarıyla Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreniyle "SEGMN" koduyla işlem görmeye başladı.

'Güvenilik ve şeffaf bir yapıdayız'

Seğmen Kardeşler Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Gülsen Seğmen, törendeki konuşmasında, "Seğmen Kardeşler AŞ olarak tarihimizde önemli bir dönüm noktasını, Borsa İstanbul'da hisselerimizin halka arzını kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Halka arz sürecimizde şirket olarak temel hedefimiz, kurumsallaşma ve şeffaflık alanlarında önemli bir ilerleme kaydetmekti. Bu süreçle birlikte Seğmen Kardeşler AŞ olarak daha güçlü, güvenilir ve şeffaf bir yapıya kavuştuğumuza inanıyoruz." diye konuştu.

Halka arz geliri nereye gidecek?

Halka açık bir şirket olarak, paydaşların güvenini sağlamanın en büyük öncelikleri olacağını vurgulayan Seğmen, halka arzdan sağlayacakları kaynağın yarısıyla işletme sermayesini güçlendireceklerini, diğer yarısını yeni yatırımlar ve yeni ekip, ekipman ve mevcut ekipmanların renovasyonlarıyla robotik teknolojiler gibi alanlardaki renovasyon çalışmalarına yönlendireceklerini söyledi.

Bunların yanı sıra Afyonkarahisar'da bu yıl içerisinde faaliyete geçirdikleri fabrikalarının kapasitesini de artırmayı planladıklarını belirten Seğmen, şunları kaydetti:

"Mevcut üretim hatlarımızda, yeni yatırım yapacağımız hatların beslemelerinde ve paketlemede robotik teknolojiler kullanacağız. Bu adımlar, üretim verimliliğimizi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda ürünlerimizin kalitesini ve çeşitliliğini de artıracaktır. Farklı paketleme ve ambalajlama makineleriyle ürün yelpazemizi genişletecek, müşterilerimize daha çeşitli ve yenilikçi ürünler sunacağız.

Halka arz sonrası dönem, bizim için büyük fırsatlar barındırmaktadır. Türkiye'de talebin çok ciddi arttığı donmuş sebze ve meyve üretiminde kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz. İhraç pazarlarımızı genişletmek için yurt dışı dağıtım ağına yatırım yapacağız. Bu adımlar, uluslararası pazarda daha güçlü bir konuma sahip olmamızı sağlayacak ve ülkemize daha fazla döviz kazandırmamıza katkıda bulunacaktır."

'Piyasa değeri 5,3 milyar lirayı aştı'

Gedik Yatırım Genel Müdürü Ersan Akpınar da Seğmen Gıda'yı yatırımcılarla buluşturduklarını belirterek, toplam halka arz büyüklüğü 1 milyar lira olarak gerçekleşen Seğmen Gıda'nın halka arz edilen paylarının toplamda 534 bin yatırımcıya dağıtıldığını söyledi.

Akpınar, "Halka arz sonrası büyüyen ve piyasa değeri 5,3 milyar lirayı aşan Seğmen'in büyüme yolculuğuna yeni yatırımcıları da ortak etmesinden ayrı bir mutluluk duyuyor ve borsamıza hayırlı olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber Hisarcıklıoğlu: Yeni yatırımcıları çekmeye devam ediyor Sinan Ateş davasıyla ilgili kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 480 bin liraya yükseldi