New York borsası güne düşüşle başladı

ABD'de dün açıklanan imalat sanayi sektörüne dair veriler, ülke ekonomisinin yavaşladığına işaret ederken, pay piyasalarında yeni işlem gününün açılışında negatif seyir izlendi.

AA | Abone ol

Borsa açılışında Dow Jones endeksi yüzde 0,14 azalarak 38.518,86 puana geriledi. S&P 500 endeksi ise yüzde 0,1 azalışla 5.278,24 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,03 kayıpla 16.823,88 puana indi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine gideceğine kesin gözüyle bakıldığını ifade eden analistler, bu hafta ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerinden Fed'in gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranacağını dile getirdi.

Öte yandan, pazar günü Ndvidia ve dün AMD'nin yeni yapay zeka çiplerini tanıtmasının ardından bugün de Intel, veri merkezlerine yönelik yeni çipini duyurdu. Intel'in hisseleri güne yüzde 1 kazançla başladı.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu Engellilere 'otomobilde ÖTV muafiyeti'nde resmi açıklama Üretici fiyatlarında artış hızı geriledi