Devir haberi sonrası İş Bankası hisseleri tavan

Büyümeye katkıda bulunacak yeni bir yapı için bağlı ortaklıklarındaki hisseleri yeni bir şirkete devredeceğini duyuran İş Bankası hisseleri tavan seviyeden işlem görüyor.

Haber Merkezi | Abone ol

İş Bankası, yeni faaliyet alanlarında yatırım ve sürdürülebilir büyümeyi hızlandıracak yapı oluşturması amacıyla bünyesinde bulunan onlarca sanayi ve finans kuruluşunun hissesini tamamen sahip olduğu yeni bir şirkete devredeceğini duyurdu.

Banka hisseleri yüzde 5'in üzerinde primli açılmasının ardından kazanımlarını artırarak gün ortasında yüzde 9.96 primle tavan seviyeden işlem gördü.

Oyak Yatırım'ın notunda yeni kararın bankanın ileriye dönük özsermaye kârlılığı ve piyasa değerine pozitif katkı sağlayabileceği, hisseye de olumlu yansımasının beklendiği ifade edildi.

İş Bankası bu akşam saat 190:0'da kısmi bölünme kararıyla ilgili düzenleyeceği telekonferansta konuyla ilgili detayları anlatacak, soruları yanıtlayacak.

İş Bankası'nın iştirakleri arasında Şişecam, Trakya Holding ve Anadolu Hayat gibi sektörlerinin en büyük veya başlıca şirketleri bulunuyor.

Sabancı'ya ait Atlı Köşk'ün bir kısmı icradan satıldı! Gerekçe... Elif Berra Gökkır-Mete Gazoz Paris, 2024 Olimpiyat Oyunları'na veda etti 'Bakan Yerlikaya’nın adına kayıtlı adreste 2 yabancı çıktı' haberine açıklama TCMB, Üçüncü Enflasyon Raporu'nu 8 Ağustos'ta açıklayacak Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları