Avrupa borsalarında Çin etkisi büyüyor

Avrupa borsaları, geçen hafta keskin geriledikten sonra Çin'de açıklanan zayıf enflasyon verisinin talebin yavaşladığına dair endişelere neden olmasıyla bugün düşerken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verisini ve şirketlerin finansal bilançolarını bekliyorlar.

Haber Merkezi | Abone ol

Avrupa'nın en büyük şirketlerini takip eden STOXX 600 endeksi %0.3 geriledi, Çin'deki gelişmelere duyarlı olan madencilik ve otomotiv sektörleri en büyük kayıp veren sektörler oldular.

Asya borsaları, Çin'de fabrika çıkış fiyatlarının Haziran'da son yedi buçuk yıldaki en hızlı düşüşü kaydettiğini ve tüketici enflasyonunun 2021'den bu yana en yavaş seviyede gerçekleştiğini gösteren verilerin ardından baskılandı.

STOXX 600 endeksi Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin istihdam piyasasının dayanıklı olduğuna işaret ederek faiz artırımlarının devam edeceği endişelerine neden olması ve merkez bankası yetkililerinin sıkılaştırma yanlısı açıklamalarda bulunmasıyla geçen hafta yaklaşık dört ayın en kötü haftalık performansını kaydetti.

Bayer'in hisseleri, şirketin CropScience birimini ayırıp borsaya kote edebileceği yönünde çıkan haberin ardından %2.5 yükseldi.

Gucci'nin sahibi Kering'in hisseleri, şirketin lüks Fransız parfüm markası Creed'i satın almak üzere Haziran'da 3.5 milyar euro (3.83 milyar dolar) ödediğinin belirtildiği Financial Times haberinin ardından %0.3 geriledi.

Ehliyet sınavında yeni düzenlemeler Haftaya hava nasıl olacak? Bazı bölgelere yağış uyarısı İşte 'Instagram'a nasıl girerim' sorusunun yanıtı... Milli atlet Ersu Şaşma, sırıkla atlamada finalde! MİT'tin tarihi operasyonunda takas edilen önemli isimler