Borsa ekside, dolar kan kaybetti

İMKB günü sınırlı düşüşlerle kapattı, dolar dört ayın en düşük seviyesini gördü.

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi günü önceki gün kapanışına göre 16,53 puanlık düşüşle 68.105,07 puandan kapattı.

İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,02 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 1,4 milyar lira oldu. İMKB 100 Endeksi gün içinde en düşük 67.897,53 en yüksek ise 68.382,73 puanı gördü.

Analistler endeksin 68.000 - 68.500 bandı arasındaki sıkışık seyrine devam ettiğini ve yurt dışı hisse senetleri piyasalarındaki iyimser havaya katılmadığını belirtiyor.

Tahvil-bono piyasasındaki alıcılı seyre rağmen İMKB'ye para girişinin sınırlı kaldığına dikkat çeken analistler, bunda banka hisselerindeki yükseliş yorgunluğunun etkili olduğunu kaydediyor.

Faiz düşüyor, sepette yön yukarı

TCMB'nin gelecek hafta gerçekleştireceği PPK toplantısında faiz koridorunu daraltacağı, Fed'in ise yeni bir parasal gevşeme açıklayacağı beklentilerinin yabancı alımları hızlandırmasıyla gösterge faizde gerileme sürerken, sepet bazında TL yukarı yönlü hareket etti.

ABD'de Cuma günü açıklanan zayıf tarım dışı istihdam verisinin ardından piyasalarda Fed'in bu haftaki toplantısında ekonomideki toparlanmaya destek sağlamak için bir tür parasal gevşeme yönünde karar alabileceği bekleniyor.
 

Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta ortalama yüzde 7.32, valörlüde son işlemlerde yüzde 7.33 seviyesinde olan 5 Mart 2014 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah tezgah üstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 7.36/7.32seviyesindeydi.

Bugün spot kapanışta ortalama yüzde 7.31 seviyesinde olan gösterge tahvilin bileşik faizi valörlüde son işlemlerde saat 16:45'te yüzde 7.23 seviyesindeydi.
 

Moody’s açıklaması doları geriletti
 

Sabah saatlerinde 2.0510 seviyesinde olan sepet bazında TL aynı saatte 2.0570, 1.2765 seviyesindeki euro/dolar paritesi ise 1.2831 seviyesinden işlem görüyordu.

Dolar, gelecek yılın bütçesinin belirlenmesi için yapılan görüşmelerin borç/GSYH oranında düşüşle sonuçlanmaması halinde ABD'nin kredi notunun indirilebileceği şeklinde Moody's tarafından yapılan açıklamanın ardından geniş bantta değer kaybetti.
 

Euro, dolar karşısında 1.2836 ile 15 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi görürken, dolar endeksi de 80'in altına düşerek dört ayın en düşük düzeyini gördü.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır