Akbank'tan BES ile tasarrufa chip-para ödülü

Banka, BES'e katılacak olan müşterilere aylık düzenli katkı payı ödemelerini Akbank kredi kartlarıyla yapmaları durumunda, ilk ödemelerinde 50 lira chip - para ödülü veriyor

Abone ol

İSTANBUL  - Akbank, Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) katılacak olan müşterilere aylık düzenli katkı payı ödemelerini Akbank kredi kartlarıyla yapmaları durumunda, ilk ödemelerinde 50 lira chip - para ödülü veriyor.  

Akbank tarafından yapılan açıklamaya göre, sisteme aktarılacak toplu ödemeler için de periyodik olarak düzenlenen kampanyalarla müşterilere ödüller sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Orta Vadeli Planda cari açığın düşürülmesini desteklemek için yurtiçi tasarrufu arttırıcı bir politika çerçevesi çizildiğini ve bu yöndeki önlemlerin içinde en önemlisini de BES'te yapılan değişikliğin oluşturduğunu belirtti.  

BES'te 2013 yılında yapılan düzenlemelerin sistemi oldukça cazip hale getirdiğini ifade eden Tözge, daha önce sisteme dahil olmamış ancak devlet tarafından sunulan tasarruf katkısı nedeniyle sisteme girmek isteyen ciddi bir potansiyel olduğunu bildirdi.  

Tözge, bu doğrultuda, 2013'ün ilk 10 ayında BES'te önemli bir talep olduğunu gördüklerini belirterek, Emeklilik Gözetim Merkezi'nin 1 Kasım 2013 verilerine göre, yıl başından bu yana net katılımcı sayısında yüzde 26 artış olduğunu ve BES'in 4 milyon katılımcıya yaklaştığını dile getirdi.  

Katılımcı sayısıyla birlikte sistemdeki fon tutarının da yüzde 23 artışla 25,1 milyar liraya yükseldiğine dikkat çeken Tözge, ileriki dönemde de BES'e girişlerin artacağına dikkat çekti.

Tözge, BES'te düzenli tasarrufun önemli olduğunu belirterek, ekonomik planlarda belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için tasarrufun alışkanlık haline getirilmesinin en kritik nokta olduğunun altını çizdi.  

Bu doğrultuda BES'e aktarılan katkı paylarının düzenli olarak yatırılmasına Akbank olarak büyük önem verdiklerini vurgulayan Tözge, iş ortakları AvivaSA ile birlikte müşterilere ürünleri tüm satış kanallarından en cazip şartlarla sunmaya gayret ettiklerini kaydetti.  

Tözge, bu kapsamda, devletin sunduğu desteğe Akbank olarak katkı yaparak, müşteriler için BES ödül programlarını sürdürdüklerini bildirdi.  

BES'in 3-5 aylık kısa süreli bir yatırım aracı olarak düşünülmemesi gerektiğini dikkati çeken Tözge,  devlet katkısından yararlanabilmek için sistemde kalınan süreyi uzatmak ve emeklilik yaşına kadar tasarruflara devam etmek gerektiğini işaret etti.  

Tözge, bu sürenin  minimum 120 aylık bir yatırım olduğunu belirtti.

BES'in düzenli ve planlı tasarruf eden müşterilere yatırım opsiyonları sunduğunu ve ayrıca aylık katkı paylarının yanında toplu birikimlerle de desteklenecek bir yapı  olduğunu ifade eden Tözge, müşterileri bu yönde bilgilendirerek, AvivaSA ile ortak olarak düzenlenen kampanyalarda, toplu birikimleri sisteme aktarmaya özendirdiklerini bildirdi.

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!