Akbank'tan 661 milyon lira net kâr

Toplam kredilerini ilk çeyrek itibariyle 150 milyar liraya ulaştıran Akbank'ın konsolide net kârı 661 milyon lira oldu

Abone ol

İSTANBUL - Yılın ilk çeyreğinde 849 milyon lira brüt kâr elde eden Akbank, 661 milyon lira konsolide net kâr yazdı.

Bankanın 2014 yılı ilk üç aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Birçok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi, ülkemizde de 2014’ün ilk çeyreği faiz ve kur gibi başlıca finansal göstergelerde volatilitenin yüksek olduğu bir dönem oldu.

Marttan itibaren de ekonomimizden olumlu sinyaller gelmeye başladı. İlk çeyrekteki olumsuz piyasa koşullarına rağmen geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla aktiflerimizi büyüterek 200 milyar TL’nin üstüne çıkardık. Ayrıca aynı dönemde, nakdi ve gayrinakdi kredilerimizle ekonomimizin büyümesine sağladığımız desteği yaklaşık 150 milyar TL’ye yükselttik” dedi.

İlk çeyrekte elde edilen kârlılık ve sağlıklı aktif kalitesinin de memnun edici olduğunu vurgulayan Binbaşgil, “Bankamız 2014 yılının ilk 3 ayında 849 milyon TL brüt kâr elde etti. Brüt kârı üzerinden 188 milyon TL vergi karşılığı ayıran Akbank’ın konsolide net kârı 661 milyon TL oldu” dedi.

Binbaşgil, şirketlerin daha da büyümesine katkı sağlamak için kredileriyle reel sektöre sağladıkları desteği 77 milyar TL’nin üstüne çıkardıklarını söyledi.

Akbank’ın sektördeki en düşük takipteki kredi oranlarından birine sahip olduğunu vurgulayan Binbaşgil, “Bilançomuzu büyütürken sağlıklı ve risk odaklı büyümeden taviz vermiyoruz. 1. çeyrek sonu itibarıyla takipteki kredi oranımız yüzde 1.5 seviyesinde bulunuyor. Bu, etkin risk yönetimi yaklaşımımızın en önemli yansıması.” dedi. Takipteki kredi karşılıklarına da değinen Binbaşgil, Akbank’ın genel kredi karşılıkları da dikkate alındığında takipteki kredilere yaklaşık yüzde 200 oranında karşılık ayırdığının altını çizdi.

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!