10 yılı dolan stopaj uygulamasında piyasa süre uzatımına odaklandı

Menkul kıymet gelirlerinin vergilendirilmesine ilişkin Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67. Maddesi'nin yürürlüğü 31 Aralık’ta sona eriyor. Süre uzamazsa bazı menkul kıymet gelirlerinin beyan edilmesi ve vergilendirilmesi gündeme gelecek.

Abone ol

Sermaye piyasalarında bono, tahvil ve hisse senetleri gibi menkul kıymetlerden elde edilen gelirler için 10 yıllığına getirilen stopaj uygulaması 31 Aralık 2015 itibariyle doluyor. Piyasa bir an evvel 1 Ocak 2006’dan itibaren yaklaşık 10 yıldır uygulanan Geçici 67. Madde de süre uzatılmasını istiyor. Şu anda ‘0’ stopaja tabi olan hisse senetleri alım satım kazançları, eğer hükümet süre uzatımına gitmezse 1 Ocak 2016’dan itibaren normal Gelir Vergisi Beyannamesi ile beyan edilecek ve gelir vergisi tarifesi üzerinden vergiye tabi olacak. Eğer süre uzatılmazsa devlet bu işlemlerden elde edilen gelirlerden yüzde 35’e kadar vergi alabilecek. 

 

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Polis Meslek Yüksek Okulları'na 2 bin 500 öğrenci alınacak Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor