'Akbank direkt' ile 100 bin yeni müşteri hedefliyor

Akbank, internet ortamında verilen bankacılık hizmetlerini Akbank Direkt platformu içinde toplarken, bu yenilikle 2012'de yaklaşık 100 bin yeni müşteri kazanmayı hedefliyor.

Abone ol

İSTANBUL - Akbank, Türkiye bankacılığı internet ortamına daha fazla çekmek, mobil bankacılık uygulamalarını daha da yaygınlaştırmak ve bankanın müşteri tabanını genişletmek amacı doğrultusunda "Akbank Direkt" ismiyle yeni bir platform oluşturdu.

Akbank Direkt uygulaması ile internet üzerinde akıllı sistemleri yaygınlıkla kullanan ve banka şubesine gitme vakti bulunmayan bireyler, internet üzerinden başvurarak şubeye gitmeden banka müşterisi olabilecekler, hesap açarak bankacılık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilecekler.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'de akıllı telefon, tablet ve diğer mobil sistemlerini kullanan bireylerin sayısının hızla arttığını belirterek "Akbank Direkt ile Akbank müşterisi olmak artık daha kolay ve daha pratik hale gelecek. Özellikle vakit sorunu olan ve çalışan kesimler için Akbank Direkt çok uygun bir platform olacak. Bankacılıkta kalıcı liderlik hedefimize odaklanırken, Akbank Direkt ile bankacılıkta bir felsefe değişikliğini de başlatmış oluyoruz" dedi.

Akbank, internet ortamında verilen bankacılık hizmetlerini Akbank Direkt platformu içinde toplarken, bu yenilikle 2012'de yaklaşık 100 bin yeni müşteri kazanmayı ve internet bankacılığındaki pazar payını gelecek dönemde yüzde 20'lere kadar yükseltmeyi hedefliyor.

İlk 10’a girersek, aktif büyüklüğümüz 6 trilyona ulaşır

"Akbank Direkt"in tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin bankacılık sektörü için önemli ve heyecan verici fırsatlar sunduğuna işaret eden Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Ülkemiz 772 milyar dolarlık milli geliriyle dünyada 17., Avrupa'da ise 8. büyük ekonomi. 10 yıldan kısa sürede milli gelirimiz 3'e katlandı.

2023 yılında en büyük 10 ekonomi arasına girmemiz durumunda bankacılık sektörü toplam aktiflerimizin 6 trilyon TL büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz Türkiye'de yaklaşık 6 milyon hane bankacılık sektörünün dışında bu da 20 milyonun üzerinde bir kitleyi yemsi ediyor. Şube başına düşen müşteri sayısı Avrupa'nın nerdeyse üçte biri oranında. Türkiye'de bankacılığın değerlendirebileceği daha büyük bir potansiyel var önümüzde" dedi.

'SoLoMo' kültürü belirleyici

[PAGE]

Genç ve dinamik bir nüfusa sahip Türkiye'de mobilitenin çok yaygın olduğunun altını çizen Binbaşgil, "Nüfusumuzun yüzde 50'si 30 yaşın altında. İnsanlarımız yeni teknolojileri hızla benimsiyor ve kullanmaya başlıyor. Evlerin yüzde 65'inde internet erişimi bulunuyor. Yaklaşık 31 milyon Facebook kullanıcısı ve 4 milyon Twitter hesabı var. Yaklaşık 66 milyon cep telefonu abonesine sahibiz.

Yeni teknoloji kullanımı ve yeni trendler tüketici dinamiklerinde değişime yol açıyor. Sosyal, lokal ve mobil olmak,'diğer bir değişle 'SoLoMo' kültürü yeni nesil tüketicilerin öne çıkan ortak özellikleri. Yaptığımız çalışmalar yeni nesil tüketicilerin sosyal medya üzerinden deneyimlerini ve lokasyonlarını paylaştıklarını, kolaylık peşinde olduklarını ve hayatlarını kesintisiz yaşamak istediklerini gösteriyor.

Değişen tüketici profili ve beklentiler bankacılık ürün ve hizmetlerinde farklılaşmayı getiriyor. Tüm bu faktörler bankacılık sektörümüze de büyük bir dinamizm katıyor" dedi.

120 milyon dolar teknoloji yatırımı

"Kalıcı Liderliği" hedefleyen Akbank'ın müşterilerin talebi olan "SoLoMo" kültürüne ayak uydurduğunu, bu kültüre öncülük ettiğini vurgulayan Binbaşgil, "Mobilitenin Türkiye'nin gündemine yeni yeni geldiği dönemlerde teknolojimize ve alt yapımıza bu günleri öngörerek yatırım yaptık.

Cep Kredi, web Kredi, sms Kredi, Kredi Makinesi ve diğer birçok öncü uygulamayı Türkiye'de müşterilerimizle buluşturduk. Geçen sene ülkemizde ve Avrupa'da bir ilk olan 'Akbank Cepten Öde' ve 'Para Gönder' uygulamalarını müşterilerimizin kullanımına sunduk. Yeni teknolojilere yatırımlarımız devam ediyor. 2012 yılında yeni teknolojilere yaklaşık 120 milyon dolar yatırım planladık" dedi.

"Bankacılıkta bir felsefe değişikliği"

Binbaşgil şöyle devam etti:

" 'Akbank Direkt' sayesinde hiç şubeye gitmeden Akbanklı olmak ve daha sonra da internet ve mobil uygulamalar sayesinde Akbank'ın hizmetlerinden yararlanmak artık mümkün. 'Akbank Direkt' aslında bankacılıkta bir felsefe değişikliği. 'Akbank Direkt'e yatırım yapmaya, zaman içinde daha da geliştirmeye, dünyadaki 'direkt bankacılığın' en iyi örneklerini Türkiye'de sergilemeye devam edeceğiz. Artık Türkiye'de de 'direkt bankacılık' zamanı diyor ve 'Akbank Direkt' ile bu yolda yeni ve önemli bir adım atıyoruz."

"Özel kurye ile gönderim ve akıllı kalemle imza"

"Direkt Bankacılık" ile bankacılık hizmetlerine erişim sürecini daha da basitleştirdiklerini vurgulayan Akbank Bireysel Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, bu konuda şu açıklamalarda bulundu:

" 'Akbank Direkt' başvurusuyla Akbank müşterisi olmak çok kolay, sadece 3 adımda bu süreci tamamlamak mümkün. İlk adım internette başlıyor. www.akbank.com da yer alan 'Akbank Direkt' alanında, 'Müşteri Ol' butonu tıklanarak, gerekli bilgiler dolduruluyor. Bilgilerin doldurulmasıyla 5 dakika içinde başvuru adımı tamamlanıyor.

İkinci adım sözleşmelerin gönderimi. Başvurusu alınanların sözleşmesi, imzalanması için başvuru sahibinin kapısına kadar kurye ile gönderiliyor. Sözleşme yeni bir teknoloji olan dijital kalem ile imzalandığı anda, yeni müşterimizin internette giriş yaptığı bilgiler Akbank Operasyon Merkezi'ne anında iletiliyor ve form bilgileri ile eşleştiriliyor.

Üçüncü ve son adım ise onay adımı. Sadece birkaç dakika içerisinde başvurusu onaylanan yeni müşterimiz, 'Akbank Direkt' şifrelerini cep telefonuna göndermemizin ardından tüm bankacılık işlemlerini online olarak gerçekleştirebiliyor."

Mersin'de yan yatan geminin mürettebatı kurtarılıyor Işıkhan: Kamu personeli sorunları çözüme kavuşturuldu İBB'nin 2025 yılı bütçesi kabul edildi Borsa günü düşüşle tamamladı 'Ateşkes' derken İsrail yine Beyrut'u vurdu