Şimşek: Merkez Bankası bu işi iyi götürüyor

Abone ol

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomide sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde Merkez Bankası'nın işi iyi götürdüğünü söyledi.

NTV-CNBC-e'nin canlı yayında soruları yanıtlayan Şimşek, Merkez Bankası'nın kararıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı, "Prensip olarak ben Merkez Bankası'nın kararlarıyla ilgili yorum yapmıyorum. Merkez Bankası bağımsız bir kurum. Burada önemli olan şey Merkez Bankası'nın kredibilitesi. Küresel ekonomide oldukça sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde Merkez Bankası bu işi iyi götürüyor. Prensip olarak Merkez Bankası'nın kararları hakkında yorum yapmıyorum. Ancak Merkez Bankası da herkes gibi ülkenin yararına kararlar alıyor".

Yatırımcının kaygısı önemli ölçüde giderildi

Dışardan da içeriden de bakıldığında önemli olanın kurumların doğru kararları doğru zamanda vermesi olduğunu söyleyen Şimşek, "İnanıyorum ki bu kararla yatırımcıların kaygıları önemli ölçüde giderildi" dedi. Şimşek, "Sadece Türkiye'yle sınırlı değil, gelişmekte olan ülkelerde son iki haftadır ciddi bir türbülans var. ABD ekonomisinde toparlanma hızlanıyor. Bu da Fed'in para musluklarını daha da kısmasına, böylece gelişen ülkelere fon akışı kesebilir algısı var" diye devam etti.

Büyüme için revizyon erken

Maliye Bakanı, büyümede aşağı yönlü riskler olsa da revizyon için erken olduğunu söyledi. Şimşek, "Türkiye'de Mart'tan sonra öngörülebilirlik artacaktır. Tüketici ve yatırımcıların kararlarına olumlu yansıyacaktır. Türk Lirası'ndaki bir miktar değer kaybı iç talebe etki edecektir. Henüz çok erken, Mart sonrasında masaya yatırılabilir. Belki iç talepteki kırılmayı dış talepteki artış dengeleyebilir" dedi.

Filenin Sultanları'nın rakibi belli oldu Yatırımlık konut talebi yeniden canlanır Bavul ticaretinin kalbi Laleli’de işler %50 düştü Orta gelirli arsadan ‘ev’leniyor Çeber: Türkiye’nin yeni Marmara Bölgesi 'Gaziantep' odaklı olacak