Sanayiciye 'enerji' desteği geliyor

Başbakan Yardımcısı Babacan, enerji verimliliğine dönük olarak sanayicilerin yapacağı yatırımları 'ciddi' şekilde destekleyeceklerini söyledi

Abone ol

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tasarrufu özendirecek önemli adımlar atacaklarını açıkladı.

Dün OVP'yi açıklayan Babacan, bugün gazetecilerle biraraya geldi. Tasarrufu özendirme konusunda en önemli adımlardan birinin enerji tasarrufu olacağını belirten Babacan, "Konutlarda, işyerlerinde ısı izolasyonunu teşvik edeceğiz. Bu alanda kredileri sübvanse edeceğiz. Tüketici kredilerinin aksine taksit yapacağız. Arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor.  Enerji verimliliğine dönük olarak sanayicilerin yapacağı yatırımlar ciddi şekilde desteklenecek" diye konuştu.

Baz etkisi kalkacak, enflasyon düşecek

Öte yandan enflasyonda düşüş yaşanacağına işaret eden Babacan, "Kasımdan itibaren geçen yıl yaptığımız tütün, alkol, doğalgaz ayarlamalarının etkisi çıkacak. Baz etkisi azalınca şimdi yüzde 7.8 olan enflasyon, bir puan düşüşle yüzde 6.8'e inecek" dedi.

Kart taksitlerine ayar

Daha önce gıda ve akaryakıtta taksidin kaldırıldığını hatırlatan Babacan, "Bunu genişleteceğiz. Buzdolabı mı, otomobil mi? Bakıyoruz. Şimdi BDDK önümüzdeki 10 günde görüş alacak. Kredi kartlarında taksit miktarıyla aylık maaş arasında bağ kurabiliriz" dedi.

Babacan'ın verdiği bilgilere göre, taksitlendirilmiş kredi kartı borcu Aralık 2011'de 26 milyar lira, 2012'de 38 milyar lira, 27 Eylül sonu itibariyle ise 48 milyar liraya yükseldi.

Bu arada Babacan, konut kredilerine getirilen yüzde 25 peşinatın başka kredi türlerinde de olabileceğini söyledi.

JTI sigara grubuna zam geldi! En ucuzu kaç lira? THY yılın ikinci çeyreğinde 22,1 milyon yolcu taşıdı Fidan: İsrail Haniye'yi kalleşçe bir suikast ile öldürdü Lufthansa, Orta Doğu uçuşlarını iptal etti Oyuncu ve tiyatro sanatçısı Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti