"İnovasyonda risk alma zamanı"

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Boyner: Dijital ve mobil teknolojilerin de inanılmaz bir fırsat verdiğini düşünüyorum.

Abone ol

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Türkiye'nin tırmanarak gelişebileceğini, ancak atlayarak, zıplayarak gelişmiş ülkelerle aradaki farkı kapatabileceğini aktardı. 

Farkı kapatmanın yolunun inovasyondan geçtiğini söyleyen Boyner, "Risk almalıyız, yeni bir şeyler denemeliyiz, fark getirebilmeliyiz. Tutarsa tarih yazarız, tutmazsa yenisini deneriz. Türkiye için şu anda inovasyonda risk alma zamanı. Bunun için dijital ve mobil teknolojilerin de inanılmaz bir fırsat verdiğini düşünüyorum" dedi. 

Çok uzun yıllardır müşteri biriktirdiklerini dile getiren Boyner, şöyle konuştu: 

"Sabahları 8 gazete okuyor, her ay 12 kilogram dergi alıyor ve bunun 11,5 kilogramını çöpe atıyorum. Beni ilgilendiren kısmını kesip kalanını çöpe atıyorum. Yakında dergiciliğin bu hale geleceğine inanıyorum. 15,5 milyon müşterimiz var. Çok iyi tanıyoruz birbirimizi. Müşteri birkaç beden kilo aldığında koşu bandı teklifi mi, yoksa yeni doğan bebekle ilgili bir teklif mi göndereceğimizi çok iyi biliyoruz. Müşteri de takip edilmeyi istiyor, müdahale edilmeden. 15,5 milyon ayrı insandan bahsediyoruz. Bu insanlar, ellerinde cep telefonsuz hiçbir yere çıkmıyor. Geçtiğimiz hafta itibarıyla mobil telefon vasıtasıyla yapılan satışlar yüzde 40'a geldi. Bu, geçen yıl yüzde 20, ondan önceki yıl, yüzde 7'ydi. Büyük ihtimalle önümüzdeki senenin sonunda, yüzde 60'lara gelebilir." 

Boyner, sonbaharda yeni bir uygulama başlatacaklarını belirtti. 

Bu uygulama hakkında bilgi veren Boyner, "Bir dergide veya birinin üzerinde bir ürün beğendiniz. Fotoğrafını çekiyorsunuz ve ürünü aratıyorsunuz. 8 saniyede hangi firmanın stoğunda, depo veya mağazasında varsa bedeniyle onu veriyor. Google çıktığında 280 tane aynı işi yapan şirket çıkmış. Google'ın başarı sebebi, 'Bunu mu demek istediniz?' diye sorması. Bizim sistemimiz de o ürünün aynısını bulamadığında benzerlerini bularak, 'Bunu mu demek istediniz?' diye soracak. Bunu bir yıl önce hayal bile edemezdik ama ne kadar var olan, ucuz bir teknoloji olduğunu anlatamam. Üzerimizdeki değişim bize çağ atlattı." 

Ehliyet sınavında yeni düzenlemeler İşte 'Instagram'a nasıl girerim' sorusunun yanıtı... Milli atlet Ersu Şaşma, sırıkla atlamada finalde! MİT'tin tarihi operasyonunda takas edilen önemli isimler Sen Nehri'ndeki triatlon antrenmanı kirlilik nedeniyle iptal edildi