Gelişmiş ülkelerdeki ekonomik durum

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Boyner: Bu sene için beklenen global büyüme oranı yüzde 2,8 civarında. 2016'da da yüzde 3 gibi bir büyüme oranı bekleniyor.

Abone ol

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner de 2014 yılının dünyada büyük umutlarla başladığını ancak bir parça hayal kırıklığıyla bittiğini belirtti. 

Bu yıla girerken dünyadaki büyüme hızının 2010'dan beri en yüksek seviyeye ulaşacağının beklendiğine değinen Boyner, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Bu sene için beklenen global büyüme oranı yüzde 2,8 civarında. 2016'da da yüzde 3 gibi bir büyüme oranı bekleniyor. Rusya çok ciddi bir problem. Bu sene sadece binde 5 büyüyebildi. Rusya, 2015 ve 2016'da küçüleceğini bekliyor. 2017'ye kadar yaptırımların devam edeceğini ve onun küçülmesine de katkıda bulunacağını öngörüyoruz. Bu sene yüzde 5,5'lik bir küçülme bekliyor. Brezilya keza 2015'te çok düşük büyüdü ve büyüme tüketici odaklı endüstrisini çeşitlendiremediği, yapısal reform yorgunu olduğu veya yapısal reformlarını zamanında gerçekleştiremediği için onun da gelişmekte olan ülkelerin büyümesine katkısı oldukça küçük. Gelişmiş ülkelerde, ABD'de ciddi bir toparlanma görülüyor ama bu da iç tüketimde canlanma olarak kendini tarif ediyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş tüketime yansımış durumda. Avrupa Birliği, bildiğimiz gibi bir kısır döngü içinde. Tüketici güveni artmadıkça talep artmıyor, talep artmadıkça da yatırım artmıyor. Avrupa Merkez Bankasının parasal genişleme politikalarına devam edeceğini bekliyoruz."

Ehliyet sınavında yeni düzenlemeler İşte 'Instagram'a nasıl girerim' sorusunun yanıtı... Milli atlet Ersu Şaşma, sırıkla atlamada finalde! MİT'tin tarihi operasyonunda takas edilen önemli isimler Sen Nehri'ndeki triatlon antrenmanı kirlilik nedeniyle iptal edildi