ABD'de işsizlik oranı mart ayında arttı

ABD'de mart ayında tarım dışı istihdamda artış yaşandığı açıklandı. Ülkede işsizlik oranı da artarken; geniş tanımlı işsizlik oranında düşüş gözlendi. İş gücüne katılım oranı ise yüzde 62,5 olarak açıklandı.

ForInvest | Abone ol

ABD'de tarım dışı istihdamda artış yaşandı. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, martta tarım dışı istihdam 228 bin artış gösterdi.

Analistlerin beklentisi istihdamda 140 bin artış olacağı yönündeydi.

Tarım dışı istihdam artışı Ocak ayı için 125 binden 111 bine, Şubat ayı için 151 binden 117 bin olarak revize edildi.

ABD'de işsizlik oranı arttı

Ülkede işsizlik oranı ise yüzde 4,2 seviyesine çıktı. Piyasa beklentisi işsizlik oranının bir önceki ay gördüğü yüzde4,1 seviyesinde sabit kalacağı şeklindeydi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) en son Mart ayında açıkladığı tahminlerde işsizlik oranı beklentisi bu yıl için yüzde 4,4, gelecek iki yıl için yüzde 4,3 olarak belirlendi.

Çalışma Bürosu, özel sektörde istihdam artışının 209 bin, kamu istihdamında artışın 19 bin olduğunu açıkladı. Piyasalar özel sektörde istihdamın 127 bin artacağını öngörüyorlardı.

Aynı ayda imalat sektörü istihdamında bin artış olurken, inşaat sektöründe 13 bin artış yaşandı. Analistlerin imalat sektöründe tahmini 4 bin artış olacağı yönündeydi.

Geniş tanımlı işsizlik oranında düşüş

Geniş tanımlı işsizlik oranı da yüzde 8,0'den yüzde 7,9'a indi.

Ortalama saatlik kazançlarda aylık bazda yüzde 0,25 artış olurken, yıllık artış yüzde 3,84 olarak açıklandı. Beklentiler aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,9 artış olacağına işaret ediyordu.

Ülkede ortalama çalışma saati değişmeyerek 34,2 saat olarak açıklandı. Piyasa beklentisi çalışma saatinin 34,3 seviyesinde kalacağı yönündeydi.

İş gücüne katılım oranı yüzde 62,5 oldu.

Oyuncu Leyla Okay hayatını kaybetti Yerli turistler seyahat için 419,3 milyar lira harcadı Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükseldi Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan ile tam bir uyum içindeyiz Roche, ABD'ye 5 yılda 50 milyar dolar yatırım yapacak