2014'de büyüme, ihracata bağlı

TİSK, yurtiçi talebin kısılması ve bankaların geri dönmeyen tüketici kredileri ile karşılaşmasının önlenmesine yönelik tedbirlerin büyüme üzerinde olumsuz etki yapabileceği uyarısında bulundu.

Abone ol

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), yurtiçi talebin kısılması ve bankaların geri dönmeyen tüketici kredileri ile karşılaşmasının önlenmesine yönelik tedbirlerin büyüme üzerinde olumsuz etki yapabileceği uyarısında bulundu.

Sanayi üretim ve ciro endekslerindeki artışların büyük ölçüde yurtiçi talebe; yurtiçi talebin ise bankacılık sektörünün üreticiyi ve tüketiciyi finanse etme politikasına bağlı olduğuna işaret eden TİSK, 2014 yılında sanayi üretimini ve büyüme oranını ihracat performansının belirleyeceğini vurguladı.

TİSK Ekim ayı Ekonomi Bülteni’ni yayımladı. TİSK bültende, dünya ve Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bültene göre ABD ekonomisinde kaydedilen büyümeyi dünya ekonomisi açısından olumlu bulan TİSK, ABD’nin kolay para politikasının devam edecek gibi göründüğünü vurguladı.

Euro ekonomisinde canlanmanın çok cılız olacağı görüşünü savunan TİSK, yükselen ekonomilerin önümüzdeki yıl da riskli konumda kalacağının altını çizdi.

Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan'ın konuşması bekleniyor Fidan: İsrail Haniye'yi kalleşçe bir suikast ile öldürdü Lufthansa, Orta Doğu uçuşlarını iptal etti Oyuncu ve tiyatro sanatçısı Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti Bulls Yatırım ve TED Ankara Kolejliler güçlerini birleştiriyor