Zimbabve'den yabancı firmalara uyarı

1 Ocak'tan sonra belli sektörlerde iş yapacak firma sahipleri hakkında yasal işlem başlatılacak

Abone ol

ANKARA - Güney Afrika ülkelerinden Zimbabve'de, Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin seçim kampanyasının temasını oluşturan "yerelleşme"nin parçası olarak görülen yeni uygulamayla, 1 Ocak'tan sonra belli sektörlerde iş yapacak yabancı firma sahiplerinin gözaltına alınacağı duyuruldu.

Devlet gazetesi Herald'e göre, söz konusu uyarıyı parlamentoda yapan Ekonominin Güçlendirilmesi Bakanı George Magosvongwe, ülkede sıkıntısı çekilen mallar konusunu çözmek amacıyla belli sektörlerin tespit edildiğini belirterek, uygulamanın yılbaşından sonra hayata geçireceğini kaydetti.

Ekonomik zorluklarla mücadele eden Zimbabve'de uygulanacağı belirtilen düzenleme berber ve güzellik salonu, tarım, fırıncılık, parakende ve toptancılık, ulaştırma, emlak ve reklam sektörlerini kapsıyor.

Buna göre, yılbaşından sonra söz konusu alanlarda iş yeri açacak firma sahipleri, ''uygunluk sertifikaları'' bulundurmamaları halinde, gözaltına alınacak veya para cezası ödeyecek. Ülkede, söz konusu sertifikaya ancak yerel halk sahip olabiliyor.

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti