Zeybekci: Her türlü tedbir alınacak

Ekonomi Bakanı Zeykekci, büyüme rakamına ilişkin, "Büyümenin sürdülebilir kılınmasını sağlamak için hertürlü tedbiri alacağız" ifadesini kullandı.

Abone ol

Türkiye ekonomisi 2016 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 büyüdü. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Twitter üzerinden büyüme verilerini değerlendirdi.

Zeybekci, "Son 27 çeyrektir kesintisiz olarak büyüyen Türkiye’nin bu başarısı, ekonomik temellerimizin ve reform politikalarımızın sağlamlığını gösterir" dedi.

Türkiye'nin ikinci çeyrek itibarıyla tam 16 Avrupa Birliği üyesinden daha iyi bir büyüme performansı sergilediğine değinen Zeybekci, "Ayrıca ikinci çeyrek büyümemiz AB, Euro Bölgesi, OECD ve G7 ortalamalarının da üzerindedir. Ekonomimizi büyütürken, aynı zamanda cari açığımızı düşürüyor, daha fazla vatandaşımıza istihdam imkanı sunuyoruz. Büyümenin ana iticisi ikinci çeyrekte de iç talep olmuştur. Ancak bizim uzun vadeli perspektifimiz, net ihracata ve yatırımlara dayalı bir ekonomik büyüme modelini öngörüyor. Yapısal sorunlarımıza en uygun reformlarla cevap vererek, büyümemizin sürdürülebilir kılınması için her türlü tedbiri alacağız" diye konuştu.

Büyüme rakamları açıklandı

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!