Yurt dışı siparişte yeni sistem yolda: Hangi siteden yapıldığına bakılacak

Geçtiğimiz günlerde gümrük vergilerinin artırılması ve limitlerin düşürülmesiyle gündeme gelen yurt dışı alışverişleriyle yeni bir gelişme gündeme geldi. Yurt dışından alışveriş konusunda, bu kez de her alışverişin takip edilmesi için şirketlere tebligatta bulunulduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Gümrükler Genel Müdürlüğü, bundan böyle Türkiye’ye gelen her paketin hangi alışveriş sitesinden geldiğinin dijital ortamda kendisine bildirilmesini istedi. CNBC-e'nin haberine göre, kargo ve lojistik şirketleri her paket için bu bildirimi yapacak.

Böylece kimin yurt dışından hangi alışveriş sitesinden ürün aldığı takip edilebilecek. Coğrafi sınırlama yapılmaksızın tüm ülkelerden gelen paketler için bu uygulama yürürlüğe girecek.

Uygulamanın 15 Ağustos'a yetiştirilmesi istendi

Yeni sistemin 15 Ağustos’a yetiştirilmesi istenirken, uygulamanın basitleştirilmiş gümrük beyannamelerinde "pazaryeri" isimli bir alan oluşturularak yapılması talep edildi. Doğru bilgi aktarılmaması durumunda operatör şirketlere ceza uygulanacak.

Kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye’ye hızlı kargo ya da posta yoluyla getirilen ürünler için gümrük vergileri büyük oranda artırılmış, gümrük müşaviri olmaksızın çekilebilecek ürünler için toplam değer sınırı 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürülmüştü.

2009’da bin 500 Euro olan sınırın zaman içinde önce 150 Euro'ya, şimdi de 30 euroya düşmesiyle birlikte yurt dışından alışverişlerin, gümrük müşaviri bedeli, gümrük vergisi ve ek gümrük vergisi yükü sebebiyle büyük oranda düşeceği hesap ediliyor.

Türkiye'de Maymun Çiçeği görüldü mü? Açıklama geldi Peker Açıkalın beyin kanaması geçirdi Oyun platformu Roblox'tan erişim engeline ilk açıklama Japonya'da "deprem" alarmı: Başbakan Kişida, gezilerini iptal etti Altındağ'da köpek cesetleri... Belediye'den açıklama geldi