TÜİK duyurdu: Hizmet üretici fiyat endeksi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Mayıs ayı Hizmet Üretim Endeksi verisini açıkladı. Hizmet üretim endeksi 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 arttı.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2024 yılı Mayıs ayı Hizmet Üretim Endeksi verisini açıklandı. Buna göre, hizmet üretim endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,5 azaldı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 5,9 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 4,6 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 0,4 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 0,2 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 5,0 arttı.

Hizmet üretim endeksi aylık yüzde 1,3 arttı

Hizmet üretim endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 1,3 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,4 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 0,5 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 6,5 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 2,6 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 0,7 arttı.

İmamoğlu, 'nedenini' anlattı: Sokak hayvanları yasası uygulanamaz AFAD duyurdu: Samsun’da 3.4 büyüklüğünde deprem 'Ramazan Hoca'yı öldüren sanığa müebbet Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Genel Kurul görüşmesi ertelendi Hatay orman yangını!