Toplu sözleşme Resmi Gazete'de

Toplu sözleşmeye göre, kamu görevlilerinin aylıklarında 2016'nın birinci 6 aylık dönemi için yüzde 6, ikinci 6 aylık dönemi için ise yüzde 5 olmak üzere kümülatif yüzde 11,3 oranında artış sağlanacak

Abone ol

Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklarına ilişkin 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme, Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Buna göre, kamu görevlilerinin aylıklarında 2016'nın birinci 6 aylık dönemi için yüzde 6, ikinci 6 aylık dönemi için ise yüzde 5 olmak üzere kümülatif yüzde 11,3 oranında artış yapılacak.  

2017'nin birinci 6 ayı için yüzde 3, ikinci 6 aylık dönemi için ise yüzde 4 olmak üzere kümülatif yüzde 7,1 artış olacak. Bu artışa ilave olarak her iki yılda da enflasyon oranının yapılan maaş artış oranını aşması durumunda ortaya çıkan enflasyon farkı da kamu çalışanlarına ayrıca ödenecek.  

2015'in Eylül ayından geçerli olmak üzere memur emeklilerinin tazminatlarında yapılacak düzenlemeyle memur emekli aylıklarında ortalama 100 lira artış sağlanacak. 2005 yılından sonra göreve başlayan kamu çalışanlarına ilave bir derece verilecek. 

Öğretmenlere 98 liraya kadar nöbet ücreti 

 Öğretmenlere 2016 yılında aylık brüt 98 liraya kadar, 2017 yılında da aylık brüt 140 lira nöbet ücreti ödenecek. Hafta sonlarında merkezi sınavlarda görevlendirilen öğretmenlerin sınav ücretleri 58 liradan, 132 liraya çıkarılacak.  

Toplu sözleşmede, öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği de belirlendi. Buna göre, öğretmenlere 2016 yılında bin lira, 2017'de bin 50 lira olarak ödenecek.  

Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan bazı personel için döner sermaye ek ödeme tavan katsayısı artırıldı. Başta sağlık personeli olmak üzere hizmet kollarında yetkili sendikalarca gündeme getirilen fiili hizmet zammı talebini değerlendirmek üzere bir "Bilim Kurulu" oluşturulacak. 

Memur kadrolarına geçiş çalışması yapılacak 

Kamu kurum ve kuruluşlarının fabrika, şantiye, atölye, çiftlik ve arazi gibi işçi istihdamının zorunlu olduğu yerlerde istihdam edilen işçiler hariç olmak üzere ilgili yer ve birimlerinde memur veya sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olanların KİT'lerde sözleşmeli personel pozisyonlarına, diğer idarelerde ise memur kadrolarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacak. 4/C'li geçici personele 150 lira ek ödeme yapılacak.  

Yurtdışı teşkilatlarından görevli sözleşmeli personele aile yardımı ödeneği verilecek. Eş durumu tayinlerinde istenen 3 yıl sigortalılık şartı 1 yıla indirildi. Şef, mübaşir, sivil savunma uzmanı, KİT'lerdeki mühendis ve mimarla koruma ve güvenlik görevlilerinin tazminatlarında da ilave artışlar sağlandı. 

Cuma günleri öğle tatilinin, ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlenmesine yönelik çalışma yapılacak.  

Tapu müdürlükleri, vergi daireleri ve sosyal güvenlik merkezlerinde yoğun olarak çalışılan birimlerdeki personele fazla çalışma ücreti getirildi. 

Tüketici tüketmiyor, tükeniyor 2 bin 667 projeye 2,2 trilyon lira yatırım A Milli Erkek Basketbol Takımı finale kaldı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hiçbir anlamı yok Adalet Bakanı Tunç'tan kadına şiddete karşı 'sıfır tolerans' mesajı