Timothy Ash'in Türkiye anketi sonuçlandı: İşte en büyük ekonomik sorunumuz...

İngiliz ekonomist Timothy Ash’in dün sosyal medyadan yaptığı Türkiye anketi sonuçlandı. Ash, “Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en büyük ekonomik problem nedir” sorusunu yöneltirken; yanıt olarak ise enflasyon, işsizlik, yolsuzluk ve diğer seçeneklerini sundu. İşte Ash'in anketine göre; Türkiye'nin en önemli sorunu...

Abone ol

Türkiye ekonomisini ve siyasetini uzun yıllardır takip eden Timothy Ash, X (Twitter) hesabından dün bir anket yayınladı.

Enflasyon, işsizlik, yolsuzluk ve diğer seçeneklerinin yer aldığı ankette 3 bin 582 kişi oy kullandı.

Ankete katılanların yüzde 46,3’ü Türkiye’nin karşılaştığı en büyük ekonomik sorun olarak yolsuzluğunu gördüğünü beyan etti.

Bunu yüzde 42,5 ile enflasyon takip ederken, işsizlik yüzde 3’te kaldı. 

Katılımcıların yüzde 8,2’si Türkiye’nin ekonomik sorununun enflasyon, işsizlik ya da yolsuzluk değil başka bir mesele olduğunu ifade etti.

AK Parti bir konuya odaklandığında...

Öte yandan Timothy Ash, bugün X (Twitter) hesabından Türkiye’ye dair dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Ash, enflasyonla mücadele konusuna değinirken şu ifadeleri kullandı:

* Türkiye - tarihsel olarak AK Parti hükümetleri birden fazla işi bir arada yürütmekte zorlanıyor ancak bir konuya öncelikli olarak odaklandıklarında o mesele hallediliyor. Enflasyonla mücadelede, Şimşek ve TCMB'nin yakın koordinasyon içinde çalışmasında bu durum söz konusu.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı